Stafi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prof.Dr. Lush Perpali

 

Rektori


Prof.Dr. Lush Perpali ka mbaruar studimet universitare për Ekonomi Financë me “Medalje të Artë”. Ka marrë Titullin Akademik “Profesor” nga Komisioni i Vlerësimit të Titujve Akademik të Republikës së Shqipërisë, Titullin Akademik “Profesor i Asociuar” dhe Gradën Shkencore “Doktor” nga Komisioni Shtetëror i Kualifikimit Shkencor . Ai mban gjithshtu titullin “Ambasador i Paqes” (Ambassador for Peace), dhënë nga Federata Ndërkombëtare për Paqen në Botë (International Federation for World Peace).

Prof.Dr. Lush Perpali, ka kryer detyra të rëndësishme në drejtimin e shtetit shqiptar si Zv/ Kryetar i Kuvendit të Shqipërisë dhe dy herë anëtar i Këshillit të Ministrave, Sekretar Shteti në Ministrinë e Brendshme në qeverinë e Pajtimit Kombëtar të vitit 1997 si dhe Sekretar Shteti për pushtetin lokal në qeverinë pasardhëse në vitin 1998. Është zgjedhur disa herë deputet në Kuvendin e Shqipërisë nga zona elektorale në rrethin Tropojë dhe nga zona elektorale në Tiranë.

Aktiviteti i pasur i tij paraqitet edhe në fushën akademike si profesor për 12 vjet në Fakultetin Ekonomik të Universitetit Bujqësor Tiranë dhe në shkollën pasuniversitare në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës. Më vonë ka vazhduar mësimdhënien në universitete me kohë të pjesshme edhe për disa vite të tjera, duke qënë vazhdimisht i lidhur me veprimtarite akademike-universitare. Si profesor në universitet ka qenë titullar në disa lëndë mësimore dhe ka kryer udhëheqje shkencore në disa tema për studime pasuniversitare për marrje gradash shkencore, ashtu sikurse ka bërë recenca dhe oponenca për disa punime të tilla. Ka marrë pjesë disa herë në komisionet e vlerësimit për titujt akademikë “Profesor”, “Profesor i Asociuar” dhe për gradat shkencore “Doktor i Shkencave”.

Prof.Dr. Lush Perpali ka botuar me bashkautorë disa tekste universitare dhe parauniversitare. Ai ka botuar disa libra monografi si:

  • Çështje të Konkurrencës në Ekonomi “Ideart“ Tiranë 2006
  • Probleme të analizës së treguesve ekonomikë, Shtëpia botuese “Mihal Duri” Tiranë 1988
  • Probleme të rendimentit të punës në ekonomitë bujqësore Tiranë 1989
  • Metoda për studimin e efektivitetit në ekonomi, Shtëpia Botuese “Marin Barleti” Tiranë 2004
  • Kohë të vështira tranzicioni, Shtëpia Botuese “Marin Barleti” Tiranë 2004

 Read more
 
 
 
 
 
 

Trupa Akademike e Fakultetit të Drejtësisë

 

E Drejtë Publike

 
 
 

 
Dr. Spiro Budo
 
 
 
 

 
Prof.Asc. Naim Mecalla
 
 
 
 

 
Dr. Mark Ndreca
 
 
 
 

 
Msc. Alban Duraj
 
 
 
 
 
 

 
Msc. Flavia Kolleshi-Kenaj
 
 
 
 

 
Msc. Elton Domi
 
 
 
 

 
Msc. Gerta Gjeta
 
 
 
 

 
Prof.As Luan Veliqoti
 
 
 
 

E Drejtë Private

 
 
 

 
Dr. Elmaz Sherifi
 
 
 
 

 
Prof. Dr. Shamet Shabani
 
 
 
 

 
Doc. Valentina Kondili
 
 
 
 

 
Dr. Valentina Memini
 
 
 
 

 
Msc. Sonila Kosova-Meço
 
 
 
 
 
 

 
Msc. Flutur Shabani
 
 
 
 

 
Msc. Meri Kraja
 
 
 
 

 
Dr. Erjola Xhuvani
 
 
 
 

 
Dr. Ermir Hajdini
 
 
 
 

 
Msc.Haxhire Kasaj
 
 
 
 

Trupa Akademike e Fakultetit Të Shkencave Ekonomike dhe Shoqërore

 

Psikologji

 
 
 

 
Prof.As Erika Melonashi
 
 
 
 

 
Dr.Edo Sherifi
 
 
 
 

 
Msc. Klevisa Muça
 
 
 
 

 
Msc.Ervisa Lula
 
 
 
 

 
Dr.Ardita Prendi
 
 
 
 
 
 

 
Dr.Ida Kurti

 
 
 
 

 
Dr. Enkeleda Stefa
 
 
 
 

 
Prof.As Arjana Muçaj
 
 
 
 
 
 

 
Dr. Anisa Subashi
 
 
 
 

 
Msc. Jolanda Meçe
 
 
 
 

 
Prof.Dr Erleta Mato-Çelmeta
 
 
 
 

Ekonomi

 
 
 

 
Prof. As. Iljaz Mehmeti
 
 
 
 
 

 
 
Dr. Rjamonda Beluli
 
 
 
 

 
Dr. Ludmilla Shkurti
 
 
 
 

 
Dr. Doris Doda Muça
 
 
 
 
 
 

 
Dr. Ferit Balla
 
 
 
 

 
Msc. Loreta Çiço
 
 
 
 

 
Msc. Marjeta Kodra
 
 
 
 

 
Msc. Malvina Kosova
 
 
 
 
 
 
 

 
Prof.As Vasil Qano
 
 
 
 
 

 
Dr.Rinaldo Muca
 
 
 
 
 

 
Dr. Anisa Kume
 
 
 
 

 
Dr. Osman Hysa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stafi i Kërkimit Shkencor

 

Njësia E Kërkimit Shkencor Dhe Marrdhënieve Me Jashtë

 
 
 

 
Dr. Edit Bregu
 
 
 
 

 
Dr. Irna Dobi
 
 
 
 

 
Msc.Dorjan Doka
 
 
 
 

 
Msc.Bledar Fejzo
 
 
 
 
 
 

 
Dr. Irvin Faniko
 
 
 
 

 
Msc. Denisa Hysaj
 
 
 
 

 
Msc. Ardian Paskali
 
 
 
 

 
Dr.Noela Mahmutaj
 
 
 
 

Njësia E Kërkimit Shkencor Dhe Marrdhënieve Me Jashte

 
 
 

 
Dr. Valbona Softa
 
 
 
 

 
Dr. Ledjana Beshaj
 
 
 
 

 
Dr. Holta Kora
 
 
 
 

 
Msc. Jonida Myshketa

 
 
 
 
 
 
 
 

 
Msc.Elena Gorica
 
 
 
 

 
Msc.Lorena Çadri
 
 
 
 

 
Msc. Ervis Llupo